Saturday, April 2, 2011

for malaysian

assalamualaikum..

pertama skali syukur kpda Allah dan tahniah kepad aku krn telh berjaya sampai egypt beberapa minggu yang lalu..lambat gile aku britahu,,ces, macm la ade orang yang nak tahu pon..ok fine!
flight etihad sepatotnya best tapi ia jadi tak best sebb aku dapt seat sebelh dan sekeliling lelaki..jadinya, memanglah aku tak boleh nak tidur barang sesaat..tidur atau kata yang lebih tepat tertidur beberapa minit nak sampai abu dhabi..grrr,,tapi thanks la to all the guys sebb mereka tidur nyenyak dan membenarkan aku menangis dengan jayanya..hoo..tak lupa, aku sesat di airport abu dhabi!apakah??macam bengkek gile je bila ingat betapa banyaknya aku sesat..jangan sesat dari jalan Allah sudah..
flight seterusnya ke egypt pon macm tu..duduk sebelah perempuan. memang best lah tapi kekecilan pesawat menyebabkan gegaran yang aku tak tahu la tahap berapa menyebabkan aku memang dah tak tahan nak termuntah dekat situ juga. suruh kawan sebelah aku cari plastik atau paper bag tapi haram tak jumpa..apa lagi, aku menjerit la supaya pilot tuh cepat2 mendaratkan kapal terbang..lepas tu, semua orang pandang aku..ada aku kisah??hahaha..terok sangat kot aku waktu tuh..sampai dekat bakan perak pon still tak lega2 lagi..

sekarang dah dekat egypt dan ada satu lagi cubaan melanda..gegaran unknown skala ritcher melanda..tapi rasanya kalau dekat cairo nieh, penduduk sekitar sabi' saja yang rasa tu pon tak semua bahagian..rumah kak sunbae yang aku pergi tu pun kene juga. tapi alhamdulillah, semua selamat dan sihat walafiat..ngee...

exam jugak dah semakin mendekat dan banyak lagi yang masih perlu dicover coz tertinggal kelas dengan banyaknya..doakan aku ya semua!!!

nota kaki:akan lenguh leher time dukturah amani..
nota kaki lagi:berenang dalam mimpi..
nota kaki lagi lagi:ade orang mimpi aku kawen..erkk..

p/s:belajar rajin2 semua orang..kembalikan kegemilangan ISLAM..fighting!!!

5 comments:

  1. wahh bestnya dia........huhu jgn jatuh sakit sudah ea..tc taw...

    ReplyDelete
  2. haha~part kwen 2 xlupa lnsong (:

    ReplyDelete
  3. GK:hehe,,tc jugak!
    zatil:mau aku xlupe,,awesome guy tuh..haha,,aku rasa dy mesti tmunth dgr mimpi hang..kaka

    ReplyDelete
  4. slmt kawen la fatimah oii..lalalala :p

    ReplyDelete
  5. selamat kawen jugak ciput..haha

    ReplyDelete