Wednesday, February 27, 2013

A night out

Alhamdulillah, panjang jodoh kita ye..hehe
Selawat dan salam untuk utusan sepanjang zaman, Rasulullah s.a.w.
Alhamdulillah, semalam saya dan member telah bersama-sama me IBC (international bowling center) bagi pengisian usrah minggu ini. Kononnya dah banyak sangat pengisian rohani, giliran otak pula dapat oksigen secara mantap. Haha, bagus juga la, kalau tidak badan ni memang tahu dipam-pam je Alia ajak joging sekejap pun malas. Lantas, saya yang memiliki semangat kesukanan yang tinggi ni pun menyabut cabaran Malaysia Boleh (tetiba rindu kat miss Ferida).
selepas maghrib, saya bertolak ke ibc menaiki teksi. Dah namapun bowling, memang main bowling la kan. Saya ditakdirakan satu kumpulan dengan Amira dan Hanan menggunakan trademark 'hek hek' (walaupun rasa macam monyet je waktu buat tu.sob). Sepatutnya saya boleh bermain lebih baik, tapi malam tu tak sedap hati, tu yang teruk sangat keputusan..ha poyoo sudah! Tapi tak apa, kebengangan kalah kepada junior-juniorku terawat apabila saya dengan jaya dan megahnya memenangi perlawanan pingpong dengan Aishah..hohoho. Dah cakap, jangan kira tengok siapa yang merana. Oh nak tahu mata erk??tak nak sebut sebenarnya tapi sharing is caring (macam hotak). Ok, fine lupa. Maksudnya Allah tak bagi riak :(
Selepas main sampai pening-pening kepala, barulah teringat yang assigment yang perlu dihantar esok hari masih belum siap laaagiiiiiii......kesengalan apakah???
Mulalah dah berkira-kira untuk tak tidur malam. Tapi, sampai saja rumah, masalah lain yang muncul jadi tidur pukul 1 pagi, buat assignment pukul 6.30 pagi dan ke kuliah jam 8.00 pagi (kelas mula). Saya memang boleh dijadikan pelajar contoh.sekian.
A night out, walaupun sangat meletihkan sebab dah bertahun tak main macam tu, tetiba pula kena lincah, sakit juga la kan. Tapi, i had so much fun and planning with Alia to go again in mid March..yeah! Before i forget, congrat to Alia and Mira for the improvement in pingpong.. aku pula yang jadi pengutip bola.huuhh..
العقل السليم في الجسم السليم..
Semoga lebih mudah belajar lepas nie..
Nota kaki: sedang mencari padang jarak padang tekukur untuk memanah pula.
Nota kaki lagi:rindu sangat nak main pingpong dekat rumah..
P/s:nikmati hidup ini, jagalah jantung anda.memang tiba-tiba.

IR stands for Imahrosse. Ehemm, it's me! dua strike tuh..haha..
Don't get easily cheated! I change my place with hanan, HA. It was bad result but i'm not athlete ok..(taknak ngaku kalah!)

2 comments:

  1. cant imagine mcm mane kmu yg plg mls kutip bola jd pngutip bola. huahua..
    kannn rindu main pingpong kt rumahh !

    ReplyDelete
  2. Haha..tau xpe..blik nie jom men pingpong sengsame..bowling plak ke?

    ReplyDelete